Assembly general discussion

Dudy83

New member
User
Jun 8, 2021
4
0
1
Dove vanno inseriti? Qualcuno mi può dare una mano??😄
IMG_20210610_113201.jpg
 

Julian

Well-known member
Staff member
iFactory3D Team
Mar 24, 2021
63
5
8
Germany
ifactory3d.com
Hello @Dudy83,

i guess you have problems with connecting the two cables, right? The one on the right has to be plugged in in the control box on the bottom left side of the printer. I need to see more pictures of the other cable to get its desired place.
 

Dudy83

New member
User
Jun 8, 2021
4
0
1
l'altro cavo 3 PIN esce sempre da dove esce quello che va in basso a sinistra davanti alla stampante .
Quale cavo devo collegare al sensore del filamento?
IMG_20210611_110828.jpg
 
Last edited:

Rafaele Andrade

Member
User
Jun 24, 2021
5
2
3
Hi everyone,


I am having problems with my Extrusion calibration set up.

My printer is extruding to much filament and therefore, not sticking in the bed after some seconds. I started to doubt the way I am using the equation at the calibration document of the printer. So I thought to go step by step bellow to see if any of my assumptions are wrong.


1 - The result of the formula.

After measuring my deviation by extrudin 10mm and measuring the distance until the extruder hole, I am using this formula that requeries the E old value . But my result is always the opposite than it should be (smaller).

E new = E old * ( 100 - difference / 100)

It seems the result will be always smaller than E old, since you are multipling it with the value of the parenthesis will always less than 1 (0.85 , 0.25 , ....). But in the calibration doc highlights: (If the extruder moved a too small distance the value should become higher if the extruder moved too far it should become smaller)

The value of the difference is calculate by measuring the measured distance - 20 mm , but mine is always less than 100, such as 85 mm or 40 mm. That doesn't seem to make sense for me.


2 - The E old value
I have been pressing M114, where I can find also the X Y Z value, I suppose that is my old E.


3 - How to reset the value

I tried so many times that I think it is better to reset the previous times writing M92 E0 , so E becomes E500. Is the right way to reset it?


4 - Is there any reference (pics) that we can look and compare to our printer ?

I found difficult to see what is the right extrusion in the pictures of social media or instragram. Would it be nice if you can share an example in the calibration doc for the user!



Bellow I show the results of my current extrusion: (you can see the printing file forming a blob by the amount of filament)

Thanks in advance!

IMG_1111.JPG

IMG_1109.JPG



@Julian @Luca
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Julian